Logo firmy

Czy wiesz, że...

... nasza grupa kapitałowa należy do największych stowarzyszeń "jeliciarzy", takich jak INSCA czy ENSCA, przez co mamy natychmiastowy wgląd do największej bazy wiedzy branżowej na świecie. Więcej na ten temat można przeczytać w naszym przewodniku po osłonkach.

Peklosól i saletra Drukuj Email

Peklosól, inaczej sól peklowa, znalazła swoje zastosowanie w peklowaniu mięsa i jego przetworów – stanowi kwintesencję naturalnej konserwancji produktów spożywczych poddawanych metodzie peklowania.

Saletra potasowa (łac. sal petrae – sól skalna) to substancja konserwująca stosowana jako dodatek do soli kuchennej w peklowaniu mięsa na sucho i mokro.

  1. Sól peklowa – najwyższej jakości sól peklowa o dużej czystości produkowana na bazie soli warzonej i starannie wyselekcjonowanych składnikach posiadających stosowne atesty. Sól peklowa dostępna jest w dwóch rodzajach opakowań: 0,5 kg oraz 25 kg.

  2. Saletra potasowa – wysoką jakość saletra zawdzięcza dodatkowemu procesowi oczyszczania. Saletra pakowana jest w 40 g szaszetki. Opakowanie 40 g wystarczy na sporządzenie solanki lub mieszanki peklującej dla 40–50 kg mięsa.

 

Oferta handlowa firmy

Przewodnik po oslonkach naturalnych i sztucznych

Kontakt